En berättelse i små doser om oss på Hallongläntans Ragdoll - katterna och människorna.

torsdag 24 december 2009

Presentation av Lucas


Lucas är mittenbarnet i familjen, vår äldste son som har vuxit om mig redan, trots att han bara är 12 år - redan 177 cm!! Lucas är en väldigt mild och omtänksam kille som kan sitta i timmar och lyssna på en bok eller montera fantastiska skapelser. Lucas har vänner i alla åldrar - han leker lika gärna med en 5-åring, som han kan sitta en hel dag och konversera med en åldring och njuta lika mycket av det! Han är mycket känslig för stämningar och känner av människor väldigt starkt.

Lucas går i sexan på Vanstaskolan, i en klass med övervägande pojkar. Det föddes visst inte så många flickor i våra trakter 1997? Han tycker att de praktiska ämnena är allra roligast och historia, och när det handlar om rymden.



Lucas rider också på SORK och är en mycket duktig ryttare! Han är uttagen till Ponnycupen - vi får se om han hinner tävla mer innan han blir för lång... :o)

Lucas fick bo på terrassen i somras när vi renoverade hans rum. Bästa rummet någonsin, tyckte han tills myggen började komma... ;o)


Han spelar dessutom trumpet sedan några år tillbaka på musikskolan i Nynäs, och han spelar också i Playstation - en av skolans orkestrar. Han har alltid tyckt väldigt mycket om brassmusik och jazz. När han var 2 år gammal t ex åkte vi ångbåt här i skärgården, med ett brassband som spelade tradjazz. Lucas stod framför dem hela kvällen och dansade, och jag tror att den övriga publiken fick ut lika mycket av att se honom som av musiken. *ler*
Lucas är också intresserad av kattutställningar och arbetar ofta som hjälpassistent åt Johan och mig när domaren tillåter det. Hoppas att intresset håller i sig! :o))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar