En berättelse i små doser om oss på Hallongläntans Ragdoll - katterna och människorna.

tisdag 22 juni 2010

Sagan om klöset i kattgården

Det var en gång en ganska stor kattgård som hade åtta ganska nöjda innehavare - sju vackra och lekfulla Ragdollprinsar och Prinsessor och en mycket vacker och bitchig Huskattprinsessa.

Den vackra men bitchiga Huskattprinsessan hade upptäckt en stor brist med sin fina kattgård - det fanns inga klösmöjligheter där! Hur skulle hon kunna hålla sina vackra jägarnaglar vassa och starka? Så den vackra men bitchiga Huskattprinsessan sa till de övriga: "Ni får klara er själva - jag drar!" Och så trollade hon bort sig över taket till grannen och drog därifrån till sin privata nagelspecialist i skogen.

De vackra och lekfulla Ragdollprinsarna och Prinsessorna tittade förtrollade på henne och försökte komma på hur hon bar sig åt, men efter en lång stund av funderingar och halvtappra försök att härma Huskattprinsessan gav de upp och började leka igen. Men en sak hade börjat gro i deras sinnen - de hade faktiskt ingenting att klösa på! Någon försökte klösa i gruset vid planket, men det gav bara stenar mellan trampdynorna. En annan försökte klösa mot Bodväggen, men den var nymålad och gav inget grepp alls. En tredje grävde ner klorna i gräsmattan, men fastnade där i jorden och fick hjälpas loss...

Då hämtade den vackra och lekfulla Ragdollprinsessan Liv sin betjänt Matte och påtalade problemet, och betjänten lovade att försöka hitta en lösning. Betjänten gick en lång stund runt i den stora kattgården och funderade och konstaterade i förbifarten att Katthustaket såg för bedrövligt ut och behövde nog en makeover...
Betjänten fick en idé och tog sin motoriserade hästskjuts till närmaste IKEA för att inhandla nödvändigt material för att prova om idén gick att genomföra.

Inköpslista:
Några stycken dörrmattor Sindal, som har sisalmaterial på ovansidan och helt gummerad undersida.

En sax

Hammare och spik


...och en flock med väldigt nyfikna Radollprinsar och Prinsessor, som väldigt gärna ville hjälpa sin betjänt med vad det nu var som skulle göras...

Betjänten funderade nu en stund på hur hon skulle lösa det hela rent praktiskt, men hon hade ju alla Prinsarna och Prinsessorna som hela tiden gav henne goda råd, så hon satte fart och tänkte att det löser sig under arbetets gång!

Först la hon bara upp mattorna på det fula katthustaket lite på måfå för att se hur det såg ut, och när planen var klar började hon att spika fast dem.

Den mångfärgade Ragdollprinsessan Hanna var mycket angelägen om att lära sig hur betjänten löste deras problem, och var med nära hela tiden och hjälpte till...

Hanna hjälper betjänten Matte att lägga ut mattorna korrekt innan de spikas fast. Knepigt när de är för stora!

Provklöser litegrann för att se om det håller måttet...

Sedan kontrollerar Hanna att det blev snyggt klippt i kanterna - det är viktigt att vara noggrann!

Ett nytt problem som uppstod på vägen var hur man skulle sätta fast kanterna undertill. Vattnet behöver ju rinna av utan att förstöra taket...

...men Matte tog helt sonika och spikade in det överblivna matt-materialet på undersidan och hoppades att det skulle bli lika bra runt om.

Det blev det! :o) Klöstaket var färdigt!!

Glädjen var stor i kattgården över det nya, fina klöstaket och alla ville prova det med en gång! Utom de två mycket lata Ragdollprinsarna som nöjde sig med att ligga kvar på marken och titta på.


Prinsessan Hanna, som var van redan att vara däruppe lockade upp de andra ungdomarna genom att få fullständiga spunkryck!

Och superbusiga Fiir var förstås inte sen att hänga på!

Sist klättrade även den ljuva Prinsessan Liv upp på taket och njöt av det som det numera kunde erbjuda henne!



Snipp, snapp, snut så var Del 1 av denna saga SLUT! :o)

7 kommentarer:

  1. Vilket underbart hus! :)
    Har du byggt det själv?

    SvaraRadera
  2. Tack!! :o) Nej, jag köpte huset av en gubbe på landet, men jag har byggt om det ganska mycket så att det ska passa mig (eller katterna då) bättre.

    Det är delbart så att man kan ta av hela övervåningen enkelt och ställa det bredvid, så kan man komma åt och rengöra nedervåningen på ett enkelt sätt. Både jag och katterna älskar det! :o))

    SvaraRadera
  3. härlig historia och kanonfint hus:)

    //Ulla

    SvaraRadera
  4. Jätte fint verkligen. :)
    Vad praktiskt att kunna plocka isär det. Nåt sånt ska jag också skaffa till mina katter när jag skaffar hus. :)

    SvaraRadera
  5. Va fint det blev Åsa :-)
    Åh va fina alla dina prinsar och prinsessor är. Ser så mysigt ut när dom hjälper till. Här hemma är det mycket hjälpsamma prinsar också ;-) det är väll tur det hihi.

    SvaraRadera
  6. Vilken fin saga, och vad härligt dom har fått, vi blir riktigt avundsjuka ;).

    SvaraRadera
  7. Ja du det ska vara du Åsa som kommer på sånna fiffigheter.
    Tack för en himla trevlig saga så här på morgonen.
    Och så kul att få se en del av katterna.
    Kram från oss, Ing-Marie.

    SvaraRadera