En berättelse i små doser om oss på Hallongläntans Ragdoll - katterna och människorna.

söndag 31 juli 2011

...och nu också Lotus

 I veckan slyttade också superkeliga Lotus till sin nya familj. Sophie (på bilden) och hennes syskon köpte Lotusflickan till sin pappa, som de tyckte var ensam nu, när hans hund har gått bort. Han har dessutom pratat om Ragdoll väldigt länge, så jag hoppas att det har uppstått ljuv musik i Enskede! ;)

Det var jätteroligt att ha dig och Johan här, Sophie!
 Lotus är pigg och väldigt snabb på att få sig en gosis mellan lekarna!











































Puss på dig Lotus, och lycka till Kjell! :)

onsdag 27 juli 2011

Maserati har flyttat

 Nu har allragoaste Maserati flyttat hem till Halmstad och matte Anne. Hon kallas numera för Selma - den sötaste tjugan någonsin! :)


Pappa Eddie upp i dagen...


Här busas det en sista gång med syrran Corvette, innan färden gick till västkusten! Lycka till Anne och Selma - en stor kram till er båda!!

söndag 24 juli 2011

Trebor 5 månader

Jag fick nya bilder på vår vackre, rumänske hane Trebor av hans uppfödare Beverly idag. Han är så vacker! :o)

Ögonfärgen kunde vara starkare, men han är ju i sin allra blekaste fas just nu, så jag har gott hopp om att färgen blir betydligt mörkare senare i år.

En riktig myskisse, jag längtar så efter att få träffa honom på riktigt!

fredag 22 juli 2011

Oslo

Jag är djupt chockad över vad som hänt i Norge, och sänder varma tankar till alla föräldrar, syskon och alla andra drabbade! :´(

torsdag 21 juli 2011

BEST IN SHOW!!!

Oj, oj, oj vilken helg det har varit!! :o))) Järva hade utställning i Västerhaninge, i Haribohallen, som vanligt om sommaren, och eftersom det var så nära dit anmälde vi ganska många av våra katter - närmare bestämt 8 stycken på lördagen och 10 stycken på söndagen. :o)

På lördagen hade vi med oss den ursöta och superkeliga Sportbilskullen, som ställdes dels som kull och dels individuellt. Vi gick mot sju andra kullar - alla jättefina skogisar, birmor, raggisar och sibbar. Domaren var väldigt noggrann, men sade när det var dags för jämförelse att det var en kull som var helt i särklass - och det var vår kull! Vi blev BEST IN SHOW i kullklassen! :o))) Vi har haft en enda kull tidigare som varit lika som kloner, och det var dessa kattungarnas storasyskon, Fannys Juvel-kull, som bestod av 6 stycken identiska bruna mitted-flickor. Även de blev BIS när det begav sig. ;)

Flickorna ställdes även individuellt - Minerva blev den bästa av mitted-flickorna, hon blev Ex1 men blev slagen i vidare bedömning. Corvette blev också Ex1 i sin klass, men där var domaren lite bekymrad över hennes ögonfärg, så hon gick inte vidare. Ögonen ser precis ut som pappa Eddies gjorde i samma ålder. :P

Båda killarna skötte sig exemplariskt! Yanis - som är en utställningsräv vid det här laget, och som nu strävar efter att få det högsta championatet en andra vända - rullade runt på domarebordet som vanligt och charmade domaren. Såklart. ;) Han fick ett CAPS nummer 7 (av 9) och var sedan klar, han blev slagen i Nomineringen till panelen.

Eddie har även han lärt sig att fjäska för domaren och lyckades knipa ett CACS nummer 2. Han hade för ljus ögonfärg och blev sedan inte nominerad.

Mikaela hade även Snöboll med sig, och han fick en väldigt fin bedömning och blev BIV, men föll på målsnöret när det gällde Nomineringen till panelen, tyvärr. Bollen är så enormt stor och vältypad att han väcker intresse överallt! :)

Thomas hade Janinas/Puzzels vackre son Rufus med sig, som denna dagen tyckte att utställning var rent pest! :P Trots det fick han sitt andra certifikat och klarade bedömningen fint. :)

Strålande vackra Sessy - S*Hallongläntans Annabeth Chase - var på plats med sin husse och matte Solveig och Sigge. Sessy gör att folk vänder på huvudet och tittar både en och två gånger till, och är väldigt hårdtypad och en mycket vacker sköldpaddsfärgad flicka. Hon fick mycket stark och bra kritik i grundbedömningen och blev Nominerad till panelen.

Sist, men absolut inte minst skulle Mars/Aslan upp. Han uppförde sig som om han aldrig gjort annat och dessutom tyckte att det var väldigt roligt. :) Han domare älskade allting med honom och Nominerade honom på stående fot. Inför panelen var vi otroligt nervösa - mest matte Therese förstås! Vi vet ju att VI tycker att Aslan är väldigt snygg, men tyckre domarna det? Det tyckte dom! :D Aslan blev BEST IN SHOW och Therese svimmade nästan, tror jag. :))))

Vi avslutade lördagen med att bli utställningens Bästa Uppfödare, en fantastisk dag!




På söndagen hade kom vi till utställningen med blandade känslor. Vi hade ju liksom redan varit i Nirvana dagen innan. ;) Men det gick totalt sett ännu bättre denna dagen...

Sportbilsflickorna blev trea idag efter S*Tallkottens mörkt blåögda superfina kull och en birmakull, men skötte sig fint allihop! :) Minerva vann även idag sin klass och fick Ex1. Dessutom blev hon BIV-total i hård konkurrens med många mycket snygga och äldre Raggisar! Corvette fick en superbedömning och vann Nomineringen bl a över sin syster Minerva. ;) 1 st. i panel...

Snöboll och Mikaela hade en superdag - han fick också oerhört bra kritik och fick förutom Ex1 också en BIV och blev även han Nominerad. 2 st. i panel...

Idag var även Snöbolls syster Snöflinga/Mimmi med. Även hon fick strålande kritik, men blev slagen av sin bror på vägen. Nästa gång ska de väl inte gå mot varandra i alla fall. ;)

Undis/Lunas matte Heidi var på plats och sålde kattprylar på utställningen ( http://www.kattfamiljenshop.se/ ) och självklart ville vi ha med Luna också! Hon hade Raymond, som älskar hennes mamma, men jag tror att han tyckte ännu mer om Luna. Hon vann sin klass men blev efter en mycket utdragen kamp slagen i Nomineringen av en annan kisse. Nästa gång ställer vi henne i Väderstad i augusti, och då börjar hon "jaga" cert - det blir spännande!

Yanis totalcharmade domaren även idag och fick sitt åttonde CAPS och blev dessutom Nominerad. Nu har han bara ett cert kvar till Supreme Premier... :o)))
3 st. i panel...

Rufus var inte på lika dåligt humör idag, och blev Premier! Stort GRATTIS Thomas och Rosie!!

Och även Eddie charmade domaren.  Han fick sitt tredje CACS och domaren idag struntade i hans ljusa ögonfärg och sa att han var så enormt fint typad så att det skulle vara en skam att inte ta upp honom, så han blev också Nominerad. 4 st. i panel...

Sessy fick även idag strålande kritik och blev Nominerad till panelen. det är extra spännande när hon är uppe, eftersom hon ser så annorlunda ut - antingen älskar man hennes utseende mer än allt annat på jorden eller så tycker man inte om det alls. Det är lika roligt varje gång att studera domarnas ansiktsuttryck när de kollar henne!! 5 st. i panel...

Och så Aslan... Han hade en domare som var helt betagen av honom! Hon hade mååånga fina bebisar i Nomineringen idag, men efter långt om länge valde hon Aslan upp till panel! Jubel och hurrarop! :o)) 6 st. i panel...


Det blev inte mycket ätet den lunchen, sällan har jag varit så nervös inför en panel! Järva har en fin tradition, att när domarna har lagt sina röster kallas ägarna upp till panelen för att hålla i sina katter medan rösterna läses upp. Detta är bra på två sätt: Dels hinner assistenterna snabbt ta hand om nästa katt i ordningen i lugn och ro och dels får ägarna glädjen att visa upp sina vackra katter själva. Eddie var uppe först av våra katter, och honom bar Lucas mycket bra! Eddie blev tvåa - han fick en domarröst, medan resten av rösterna gick till en och samma katt. Härligt!!

Sedan var det Yanis tur, och har har suttit på panelborden många, många gånger! Han fick ingen röst, men spanade in flera som han flirtade med, jag tror att han och Johan gjorde det ihop...  ;)


Sigge tog Sessy i panelen och han såg så sammanbiten ut - helt i onödan! :) Sessy klarade av detta mycket bra, även om det inte blev någon röst denna gången.

Snöboll och Mikaela fixade också sin panel storartat! Underbart att se er där - jag hoppas att det blir många, många gånger framöver!

I sista panelen skulle Corvette och Aslan upp samtidigt. Tur att Corvis är så supercool, jag skakade duktigt av nervositet och hade all koncentration på Aslan och Therese. Jag glömde nästan bort att jag höll en egen kisse... ;) Conny, som var panelpratare som vanligt, gjorde uppläsningen av domarröstningen hysteriskt spännande och innan vi fick veta vem av de två katterna Aslan och den vackra skogisen bredvid honom som hade fått utslagrösten av Raymond var tiden oändlig... Men han röstade på Aslan, som blev BEST IN SHOW idag igen!!!!! Av två möjliga utställningar har han blivit BIS alla gånger! Fantastiskt!! Jag är överlycklig dels för att han är min kisse, men också för att han är creme-färgad och är så vacker så att han får den kritiken!

Dagen avslutades med att S*Hallongläntans blev Bästa Uppfödare även denna dagen, med hela 58 poäng!!!


STORT TACK till alla som var med oss denna resan och alla urtrevliga personer som vi fick tillfälle att prata med under dagarna! Kram på er alla!

(och bilder kommer... ;O  )

onsdag 13 juli 2011

Cleo skrev ett brev...







































Jag fick ett brev från Cleo idag:




Hej mamma Liv och pappa Eddie... och Åsa såklart!


Jag har det superbra hemma hos Pysen och min nya matte och husse. De är jättesnälla, ger mig god mat, rensar min låda och så har jag fått världens busigaste storebror!


Jag har ett klätterträd att klättra i och så kan man lägga sig på garderoben och spana över HELA lägenheten.

Jag och Pysen busar varje dag, sen tar Pysen hand om mig och tvättar mig ibland. Sova kan vi också göra ihop, det är mysigt och varmt.


Jag älskar mattes fårfäll som hon har på golvet i sovrumet, dit går jag ibland, lägger mig och mjölktrampar och spinner högt.


Spinner också såfort man säger mitt namn och tittar på mig!


Får jag inte all uppmärksamhet som jag behöver hoppar jag upp i mattes och husses knä och skriker rakt ut, sen spinner jag högt och de klappar på mig! Klappar de inte på mig så trycker jag huvudet under deras händer så att de förstår att jag vill bli klappad på!


Jag älskar att ta husses strumpor, även om han har dem på sig så kan jag slita av dem och springa iväg och gömma dem, underkläder går bra det med.


Jag har varit ute och gått i sele och det var roligt, matte kallar mig hund... vet inte riktigt varför.


Jag är otroligt söt och väger numera 2.9 kg.


Matte säger att jag är en riktig liten tossa!


Mvh - Cleo



En stor nospuss till dig, Cleo, och ge mamma Matte en kram också! :o)







tisdag 12 juli 2011

Nova hälsar också

Olgas (se inlägg nedan) storasyster Nova skickar också en sommarhälsning - puss på dig Gumman! Nova har lika vackra ögon som sin kanadensiska mamma Rosabella, helt underbara!

Nova ska ju bli extramamma snart, så man förstår varför hon håller sådan stenkoll från klösträdet. ;)

Tack Janneke för en härlig bild! :o)

Vår nya hane

I Oktober kommer vår nya hane hem till Sverige - han heter RO*Elian Rags Trebor och kommer från Rumänien. En strålande vacker kille, som vi har väntat på i flera år!

Titta på hans ögonfärg, man drunknar... :o) Han föddes i februari i år, och någon gång i slutet av September, början av Oktober kommer hans titrar för Rabies att testas, och är de OK då åker jag till Rumänien och hämtar hem vår vackra skatt!

Trebor - som kallas Tuborg av oss här hemma - är en i det närmaste perfekt tecknad brun bicolour, och han kommer säkert att ställas ut en hel del av oss i framtiden. Eventuellt - om rätt personkemi uppstår - kan vi tänka oss att placera ut honom på helfoder. Hör gärna av dig om det kan vara du. När det gäller hanar har vi ingen särskild åsikt om var man som fodervärd bor i landet.

Hälsning från Lydia och Olga

Jag fick ett mail idag från Åsa - eller från hennes vackra, vackra bebisar! *älskade* Titta bara på den här bilden på Lydia (som är kullsyster till vår Liv), så otroligt fin hon är bland blommorna! :o)

Olga (som är efter Yanis och Rosabella) är verkar också njuta stort av att få vara på landet!

Lydia vet vad man skall göra på sin semester - ingenting! ;)

...medan Olga tar sig en tur och upptäcker omgivningarna i koppel! Hon har blivit fantastiskt vacker - vilken päls, mitt i sommaren!

En stooooor kram till er alla tre, Åsa!

måndag 11 juli 2011

Härlig dag på Torö

Häromdagen tog Lucas och Rasmus vår båt på en tur till Beatrice och hennes familj på Torö - en helt underbar eftermiddag och kväll som de inte kan sluta att prata om! Om när man ser bilderna som Beatrice har skickat förstår man verkligen varför! :o) 

De lade till vår båt Nallen på deras badstrand vid bastun, för bryggan var för tillfället full av roliga leksaker. Här provsitter Rasmus deras vattenskoter med Josefin och Louise bakpå, och man riktigt ser hur förväntansfulla de är!


Lucas vill väldigt gärna köra vattenskoter... Det kanske inte går fortare än Nallen, men är betydligt roligare! :) Måste erkänna att jag själv har varit sugen på det ända sedan Ylva hyrde en när vi var i Thailand -91.

Josefin och Rasmus ska snart iväg på gummisoffan - efter vattenskotern...


Lucas njuter av livet!

Precis innan start på vattenskidorna. Lycka till Lucas... Det är inte så lätt som det ser ut... ;o)

Full fräs på vattenskidorna!

Tusen TACK Beatrice och Henrik för att ni tog hand om våra pojkar så fint!! Och tack för de fina bilderna!

onsdag 6 juli 2011

Snögubbes / Charlies sommarhälsning


Jag fick ett mail från Snögubbes matte Eva - med helt underbara bilder!! Snögubbe, som kallas för Charlie numera,  har vuxit och blivit så stor och vacker! :o)


Eva skriver att han nog är lite bortskämd, men det kan jag väl aldrig tro??? Han är en kisse som vet hur man får ut det bästa i livet och njuuuuuter! Titta bara på dessa bilderna - bor man så här underbart vackert kan man väl inte annat än att bara njuta? ;)


Härligt att få gå i koppel utomhus, nästan helt fri! :D



Jag är så glad för ditt mail, Eva! Det är så skönt att se sina "bebisar" må så här gôtt! Puss på dig Gubben!

tisdag 5 juli 2011

Fjärilsjakt

Var bara tvungen att sätta in denna - Mikaelas bild på två av kattungarna som är helt faschinerade av en vacker fjäril! :)

Sessys baddag... :o)


Jag fick denna bilden från Sessys (S*Hallongläntans Annabeth Chase) matte Solveig. och den gjorde mig lite bekymrad. ;) Familjen packade bilen (den ökända Ursula a.k.a. Usch-Ulla) och for till Sala för att se om detta var sanningen om Sessys vackra yttre...


Solveig och jag - mest jag, tror jag :D - hade en väldigt rolig eftermiddag när vi (dvs Solveig) badade igenom Sessy efter konstens alla regler. Vad Sessy tyckte själv framgår ganska tydligt av bilderna...


"Hjälp! Någon?"


Vi gjorde en full showpreparering på henne - och det innebär: Först kletar vi in svansen och partierna bakom och lite runt öronen med GOOP, för att lösa upp fettet där. Har man en fertil hane kan man behöva kleta in hela katten och låta det sitta i några minuter. Är svansen så extremt fet att det inte funkar i alla fall kan man i yttersta nödfall använda lite Tufanega eller liknande. Det är en tvål med små kulor i som man använder i t ex verkstäder för att göra rent händerna med. Pga kulorna får man vara väldigt försiktig när man gnuggar svansen och sedan skölja ytterst noga efteråt.


Sessy får en tröstpuss av matte. :)

Efter avfettningen måste man skölja noga med vatten innan nästa steg, samt kleta in katten i YES och skölja bort det. Nästa steg är inpackning med Bio-Groom. Jag tar 3 matskedar till 3 dl vatten / vuxen katt och värmer upp det tills det har smält ihop helt. Man kletar in precis hela katten i detta (håll dig över kastrullen och använd gärna en svamp) och sedan får h*n sitta med detta i fem minuter, det räcker. När tiden är klar sköljer man med vatten så där noga igen.

Sedan är det äntligen dags för schamponeringen. Vi använder oss av ett väldigt bra märke - Anjou Beaute´, Blancheur. Det blandas innan badningen ut 50 / 50 eller ännu mer, så det blir drygt. Vi har hällt schampoblandningen i en blomspruta, så är det lätt att applicera på hela katten. Spraya katten och massera pälsen ordentligt, så att den blir riktigt ren överallt! Skölj med vatten efteråt och kleta sedan in rikligt med balsam i pälsen, överallt. Vi använder PCL balsam, Vitamin and Silk, jättebra! Efter detta sista steg är sköljningen oerhört viktig! När du tycker att nu är du i alla fall klar, så sköljer du en stund till. Var noga även med ansiktet och på bakbenen, där det ofta samlas schampo- och balsamrester när man sköljer. De sista sekundrarna av sköljningen kan man ta kallt vatten, så stänger hårstråna sig och man får en silkigare päls.


Sessy är färdigduschad och färdigfönad - en skönhet!! *älskar*


Torka kisse ordentligt med handdukar, ofta behövs det flera. Ta gärna sk hunddukar som finns t ex på Claes Ohlson, de suger väldigt bra! Placera sedan katten på ett bra bord (vi använder en strykbräda, som vi lägger en handduk på) och föna kisse med kall fön. Kamma svansen åt "fel" håll och föna den torr åt det hållet. Kamma upp kragen och byxorna och föna det helt torrt. Var noga så att katten är helt torr innan du slutar - särskilt under magen och under armarna, där det lätt blir lockigt annars. *inte bra* :)


Sessy poserar så fint! Hon är den som har fått mig att tycka om sköldpaddsfärgade katter - hon har en så otroligt stark utstrålning!


Vi brukar duscha våra katter två dagar innan första utställningsdagen, men det kan vara bra att provbada en tid innan, så att man ser att produkterna passar bra för just min katt! Annars får man prova sig fram med andra medel - det finns väldigt många bra schampon och balsam på marknaden!

Slutresultatet bör vara en ren och nöjd, supersilkig Ragdoll, som har helt rak päls som inte fluffar (utom svansen). :D


Sessy pustar ut efter ett par timmars hårt arbete!

Bra gjort Solveig - nu ser jag fram emot att se hur det går på Järvas utställning om två veckor! :o))