En berättelse i små doser om oss på Hallongläntans Ragdoll - katterna och människorna.

måndag 4 juli 2011

Pinjas små Drinkar


För tre veckor sedan på onsdag födde Pinja sina otroligt söta Drinkar! :) Fyra av dem var lite större än normalt och en vägde bara 84 gram.


Här är de alldeles nyfödda, och den som är räknekunnig ser att det är fem bebisar. Det bidde fyra pojkar och en flicka denna gången. :) Tyvärr hade en av killarna gomspalt, så han kunde inte leva vidare.


Två dagar gamla sover de så gott, så gott!


Pinja hade en ryslig förlossning - Ettan satt fast i säte i nästan två timmar, och dum som jag var lydde jag Bagarmossens råd att avvakta. Jag borde ha åkt in direkt, men det är ju alltid lika lätt att vara efterklok, eller hur? Till slut ringde jag efter en hyrbil i alla fall (Usch-Ulla var på verkstaden, såklart. Christer där ser henne nästan oftare än vad vi gör... :P), men just då kom Ettan utfarande. Tyvärr sprack Pinja ganska mycket och hon fick hög feber sedan i nästan en vecka. Hon fick bra antibiotika dag 1, så rätt så snart återhämtade hon sig i alla fall.


Sötaste drinken du kan tänka dig! :)


Agent Orange 1 vecka gammal

De fick alltså Drinknamn denna gången. Anledningen till det var att när vi åkte till Lettland köpte barnen en kortlek på båten, som hade ett drinkrecept på varje kort. De såg så läckra ut att vi då bestämde detta temat för kullen.

De heter: Galliano Bull ("Bullen"), brun colourpoint-kille, Daiquiri Strawberry ("Kiri"), blå colourpoint-tjej, Bolli Stolli (den lille killen som tyvärr inte kunde leva i mer än en liten stund), Agent Orange ("Ossie"), blå colourpoint-kille och Ritz Fizz ("Fisen" - jag är ledsen, men vi jobbar på att komma på ett bättre smeknamn. ;)  ), blå mitted-kille.


Tränar att ligga på rygg och sova... ;)


Kiri myser tillsammans med Ossie.


Mamma Pinja använder en av kattungarna som huvudkudde... :D



Bullen några dagar gammal


...och Bullen en vecka gammal. En stoooor sötnos! :) Han vägde 370 gram vid 2-veckorsdagen...


Liv smet in under fotograferingen, och tyckte att de var lite.... annorlunda? ;)


Fisen (har någon ett mycket bättre förslag, så snälla berätta det!) är en riktigt stark kille! han var först med att gå "på riktigt" och hålla upp sitt huvud längre stunder.



...vilket är särskilt roligt med tanke på att det var han som vägde så lite vid födelsen! :)

Jag har inte tagit några 2-veckorsbilder, eftersom deras ögon är så känsliga i samband med att de öppnar dem, utan vi avvaktar till onsdag när de blir 3 veckor gamla. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar